Запитване за оферта
Предимства
4-цветен флексов печат

В европейски, и в световен мащаб се забелязва висок ръст използването на флексо-печта, като е сигурно, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще. Това е една от главните технологии за печат на опаковки от велпапе и картон във всичките им разновидности. 
Преимуществата на флексовия печат, които го правят предпочитан в производството на опаковки са:

  • Възможност за печат върху всякакви подложки и особено върху тънки и не попиващи материали;
  • Използване на различни системи за намастиляване и сушене, а оттам и на различни мастила (водоразтворими, спиртноразтворими, UV — мастила);
  • Възможност за печат на опаковки с различни размери;
  • Възпроизвеждане на малки тиражи с висока ефективност;
  • Кратък период на подготовка на продукта — от дизайна до готовата опаковка;
  • Ниски производствени разходи;

Опаковките, изработени с флексографската технология, се сравняват и конкурират с тези, които са произведени с дълбок печат и офсет. Цените са определено по-достъпни, а качеството при спазване на една достатъчно добра технологична дисциплина и подходящо дизайнерско решение е съизмеримо с полученото при дълбокия печат и офсета.

Много са факторите, които влияят при флексопечата: печатарските машини имат друг тип на конфигурирания на мастиления апарат, наличие на анилоксови валци с ракел и тяхната степен на износване, фотополимерната форма, стойностите на натиска, който променя значително печата, гладката структура на повечето материали, върху които се печата, и тяхното многообразие, закрепването на мастилото върху тях, разновидностите на печатарското мастило, температурата и влажността на производствените помещения.

Контролът и поддържането на тези параметри в стабилност е много важно условие, за да се получи добро качество и повторяемост на цветовете при следващ тираж.

Внедряването на точни измервателни системи е гаранция за високото и постоянно качество на произвежданите от нас опаковки. Разполагаме с Денситометър на марка лидер и иноватор в производството на измервателни уреди за контрол на качеството и стандартизация на печата. С него ние контролираме всички параметри, характерни за целия печатен процес: плътност и разлика в плътността, процент растер, цветови баланс, печатен контраст и други.

Тенденция във флексопечата е използването на много автоматика и електроника в машините с цел контрол — за следене на качеството, за автоматична настройка на пасера и неговото постоянно поддържане, това гарантира на новите флексопечатни машини високото качество на печат, който можем да сравняваме с дълбокия печат по отношение на опаковките и с офсета.

Отлично подготвеният ни екип от професионалисти, техниката, с която разполагаме, и качеството на изработените опаковки напълно отговарят на поставените изисквания от клиентите, и техните потребности от високо качество в зависимост от проекта на опаков-ката. Ценим високо мнението на клиента и тъй като изработването на дизайн е процедура, която изисква прецизни предварителни анализи и отлична организация, ние даваме полезни съвети и необходимата информация, за да се получи добър краен продукт. Именно това ни кара да стоим здраво зад мотото си: „НИЕ ЩЕ ВИ ДАДЕМ РЕШЕНИЕ“

Свържете се с нас
Запитване

Информацията, която попълвате тук има за цел да ни даде възможно най-точна представа за това, от което имате нужда, а също така ще помогне на вас да обмислите добре ключовите елементи на желаната от вас опаковка.

След получаването на вашето запитване за оферта (заявка ) ние в рамките на 24 часа ще се свържем с вас на посоченият E-mail адрес. Ще уточним всички подробности, необходими за започване на работа и ще отговорим на всичките ви въпроси.

х
х
мм
бр.

кг.